1. 4. 2013

Dovolená Mauritius

Ahoj dámy,

jak jistě víte z předešlého článku Co si s sebou beru do letadla, aneb co mám v kabelce byla jsem na 3 týdny na ostrově Mauritius. S tím souvisí také prodleva s novými články, chtěla jsem vám přidat pár fotek z navštívených míst, abych vám přinesla alespoň trošku tepla, když se jaro pořád schovává, ale místní síť mi to bohužel nepovolila a tak to dopadlo takto.

Abyste měli malou představu ostrov se nachází v Indickém oceánu vedle ostrova Madagaskar. Je vulkanického původu s rozlohou 1 865 km2 z pobřežím okolo 330km. Počasí je na mauritiu perfektní, my teď v březnu měli přes den okolo 32°C večer cca 29°C a voda měla 28°C skvělé!


Samotný Mauritius vypadá takto:


Hlavní město je Port Louis, úřední jazyk je angličtina a druhým jazykem je Morisien to je kreolský jazyk velmi podobný francouzštině, nicméně všichni umí i spisovnou francouzštinu. V tomto ohledu je to perfektní místo pro turisty, protože se všude domluvíte.
O historii ostrova vám psát nic nebudu, asi by to nebylo moc záživné, takže pokud vás to zajímá, pak klikněte SEM.

Konečně se dostáváme k samotné dovolené. My jsme byli na západním pobřeží, které má všeobecně příznivější povětrnostní podmínky. Konkrétně na jedné z nejkrásnějších pláží Mauritiu Flic en Flac, která je jižně od hlavního města. Hotel ve kterém jsme bydleli byl La Pirogue 4*


Bydlení bylo v malých domečcích v palmovém háji, nebo hned u pláže, domečky u pláže byly v rámci superior. Tohle bylo pro nás rozhodující, chtěli jsme hotel v typickém Mauricijském stylu, a to tento hotel splňoval. Mohu ho jen doporučit.


Pokud někoho zajímají nějaké  podrobnější informace, pak pište dolů do komentářů, nebo na mail, ráda poradím.

Pro představu se můžete podívat na pár fotek z našeho alba, ostrov jsme z velké části i procestovali, nudit se tam člověk opravdu nemůže!


Relax v síti


Západ slunce
:-)

Náš domeček

Neuvěřitelná atrakce: Walking with lions
Jezdit můžete i na obřích želvách
Nádherný vodopád
 
pláž

 
 


 
 
 
Myslím, že malou představu snad máte. Snad jen dodám, že je to ráj na zemi co říkáte? 


 

4 komentáře:

  1. aaach,tam je krásne:)) závidim ti v dobrom :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak říkáš, je tam nádherně! Pokud si to budeš prát, tak se tam jednou taky podíváš! ;-) Taky jsem o tom dlouho snila!

      Vymazat
  2. Wow! Vypadá to tam úžasně :) Závidím ti :))

    OdpovědětVymazat

Těším se na vaše komentáře :-)