9. 1. 2013

Lázně Piešťany

Zdravím vás,

předem bych se chtěla omluvit, jelikož už jsem dlouho nenapsala žádný článek a mám trošku výčitky. Jsme s přítelem, jako každý rok, v Piešťanských lázních. Ne protože bychom byli nemocní a potřebovali se tu s něčím léčit, ale jezdíme sem za relaxem a povánoční pohodou, to vše tady naleznete. Lázně jsou v obrovském parku, který je jako stvořený k procházkám, krásný je v létě, ale také v zimě, když napadne sníh, je to kouzelné! Protéká tu řeka Váh, přes ni vede nejdelší krytý most na slovensku. No a když se procházíte po mostě, tak vám nikdy neunikne pohled na labuťě, které čekají na krmení. Jsou tak zvyklé na lidi, že si vezmou rohlík i z ruky a nechají se pohladit, úžasný zážitek!
Mnoho lidí říká, že by se v lázních nudilo, já říkám, že inteligentní člověk se nenudí! Je tu mnoho možností, hotel nabízí různé programy, procházky, a když nechcete využít ani tohle, pak můžete jen ležet na pokoji a třeba si číst, dívat se na filmy, spát a relaxovat.

Logo Piešťan

 
 
 
Piešťany jsou lázně specializující se na pohybové ústrojí. Jsou světoznámé svým léčivým bahnem, které je plné minerálů a léčivých složek. Procedůr, které můžete absolvovat je mnoho. Např.
  • Bahnisko tj. velký bazén s termální vodou 40°C, který leží na podloží pouze bahna. To znamená že se můžete vrtat nohou a když budete hooodně šikovní, tak se provrtáte až k zemskému jádru ;-) to si samozřejmě dělám legraci, prakticky je to nemožné, ale teoreticky je to fakt.  
  • Zrkadlisko tj. termální bazén s teplotou 39°C voda malinko zapáchá zkaženým vajíčkem, ale to je v pořádku, tak to má být.
  • Dále mnoho masáží, hydromasáží, bahenní zábaly na klouby, různé cvičení a mnoho a mnoho dalších.
Mimochodem bahna je tu všude spousty, jelikož v hotelové kavárně nabízejí i dezert pojmenovaný Piešťanské bahno :-) je vynikající!

Piešťanské lázně nabízejí mnoho hotelů od 2* až po 5*. Hotel Thermia Palace což je 5* má velkou výhodu v tom, že leží přímo na ložisku a proto může nabízet výše zmíněné Bahnisko, to bohužel ostatní hotely nenabízejí, tam je bahno dopravováno potrubím.

Tolik k opravdu základním informacím, já jdu na procedůru, čeká mě hydromasážní vana. Tak se mějte krásné a pokud má někdo zdravotní problémy, nebo chce jen relaxovat, pak je tohle jedna z mnoha možností.

A co vy, jezdíte někdy do lázní ať už za relaxem nebo za zdravím?

Zdraví Nikol







4 komentáře:

  1. Piestany su uzasne, bola som tam velakrat a kedze je to blizko BA chodim tam viac menej pravidelne!
    inak aj by ta zaujimalo aka je naj naj spirala tak recenziu najdes tu:
    http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2013/01/zazrak-s-fleur-de-sante.htm

    OdpovědětVymazat
  2. My jezdíme taky každoročně, vždy se tu skvěle zrelaxujeme a odpočineme! Děkuji za tip ;-)

    OdpovědětVymazat

Těším se na vaše komentáře :-)