30. 9. 2013

Všeho s mírou, aneb nemusím mít vše..

Ahoj Všem!
Dnešní článek bude spíš povídací, řekla bych až taková úvaha.
Název článku je známá věta, kterou jistě všichni znáte. V kosmetickém světě má také své místo. Avšak dnešní mediální doba je mocná čarodějka a dokáže lidem vnutit i to, co vlastně nepotřebují a nechtějí. O tom bude kratičké zamyšlení. 

Jsem blogerka, sleduji YouTube kanály světových i českých blogerek, zajímá mě kosmetika dekorativní i pěstící, mám toho doma poměrně dost a vyzkoušela jsem toho taky hodně. O penězích, které jsou v mojí kosmetice a pomůckách se nebavím, myslím že jedna pořádná Prada kabelka by to byla ;-) Zjistila jsem však, že většinu z toho vůbec nepoužívám, nebo jen velmi zřídka. Spíš si jednou do měsíce všechno prohlédnu a řeknu si: "Jéé tohle je taky pěkný, proč to vlastně nepoužívám?" Říkáte si to taky?

Všiměte si toho, že každá Youtube lady či blogerka má vždy ve své kosmetice přihrádku na každodenní makeup. Co obsahuje? Většinou Make-up, korektor, pudr, stín či tužku na obočí, cca 3 druhy tvářenek, přirozené a výrazné oční stíny, nějaké linky, řasenku a opět cca 3 rtěnky. Samozřejmě pár štětců a pěstící kosmetiku jako je něco na odlíčení očí, obličeje, krém na oči a také na obličej, tím to většinou hasne. Co vlastně dělají s těmi plnými šuplíky v komodě z Ikea? Občas si hnědý stín obmění za šedý, řasenku prodlužující za jinak prodlužující a takto bych mohla pokračovat dál. Nebudu se bavit o tom, že většina má X palet  plných očních stínů, které mají barvy jaké snad ani nedokážu pojmenovat,  krémy jim vyprchají a kazí se.

Ano chápu vášeň pro nakupování a pro kosmetiku, sama ji mám a pak je to v pořádku, ale bohužel se tímto lidé, kteří sledují tyto kanály či blogy dostávají do kleští v tom smyslu, že by vlastně měli mít i tenhle stín, protože tento má lepší pigmentaci než ten předešlý..
Chci tím říct jen jedno, berte blog a YouTube jako nápovědu, kosmetika je totiž strašně individuelní věc! Nepotřebujete toho víc než je v přihrádkách s každodenním makeupem. Ano, je potřeba si dělat radosti a pokud se vám něco líbí, tak si to pořidte, ale neberte to jako nutnost.
Tento článek je směřovaný pro tyz vás, co si myslí, že pokud nemají svůj beauty koutek plný všech těch třpytivých věcí, tak jsou pozadu.
Všeho moc škodí, čím více protivráskových krémů na sebe budete teď patlat, tím méně budou fungovat až to budete potřebovat. Snažení využít všech stínu a rtěnek zapříčíní, že to s makeupem přeženete a bude to mít opačný efekt a 30 značkových štětců? Vždyť jich stačí třeba 10... 

Blogerky to dělají protože je to baví, rády o tom píší či povídají, zajímá je to, obrážejí obchody, aby nakoupili novinky, o kterých vám musí mezi prvními povědět.
Vy tyto typy berte jako nápovědu k tomu, abyste zbytečně nekupovali něco co ve skutečnosti nemá vlastnosti, které slibuje reklama. Proto tu jsme, učíme vás se líčit, používat produkty, recenzujeme a mnoho dalšího.

Pro mnoho z vás tento článek bude možná nepochopitelný, protože právě tu komodu z Ikea máte, ale je také hodně z vás co trpí tím, že si spoustu věcí nemohou koupit, pro ty je tenhle článek, stačí jen základ, pokud jste kreativní s tímto základem budete vypadat skvěle a dokážete s ním divy!

Mějte pěkný den
Nikol




2 komentáře:

Těším se na vaše komentáře :-)